Protestantse Gemeente

Gennep en omstreken

orgel.jpgpreekstoel.jpgantependium rood.jpghaan.jpgtoren.gifantependium paars.jpgbouwplaat.jpgbijbel.gifzegel Julien.gifgraftegel.jpgengel.jpgantependium wit 1a.jpgantependium groen.jpgopen deur.jpgvoorzijde.jpghugenoten.jpgklok met inscriptie 1.gifbegraafplaats.gif

Vanuit de Kerkenraad

 

In deze rubriek geven we ruimte aan informatie vanuit de kerkenraad. 

 

Voorgenomen benoeming kerkrentmeester

Theo Hekman heeft zich kandidaat gesteld voor de functie Kerkrentmeester en als Kerkenraad zijn wij hier erg blij mee. Hij is geen onbekende binnen de gemeente en hij is op de hoogte van het reilen en zeilen binnen de Kerkenraad.

Bezwaren tegen zijn benoeming kunnen tot uiterlijk 20 november worden ingediend.

 

Benoeming diaken

In de vorige editie hebben we gemeld dat Sevelle Pattikawa zich beschikbaar heeft gesteld als kandidaat voor de vacature van Diaken. Tegen haar benoeming zijn geen bezwaren binnengekomen en dit houdt in dat zij in de dienst van 11 november zal worden bevestigd. Tijdens deze dienst zal tevens afscheid genomen worden van Nel Taal als diaken.

 

Kerstprojectkoor

We zijn blij dat er veel aanmeldingen zijn binnengekomen voor het Kerstprojectkoor. Eind oktober zal de eerste repetitie plaatsvinden en wanneer u toch nog mee wilt zingen dan kunt u zich opgeven bij Martin Trumpie.

 

Vacatures

In de vorige Van Huis tot Huis hadden we een hele rits vacatures. De oproep is blijkbaar niet voor niets geweest want een behoorlijk deel van de vacatures is vervuld. Hieronder de huidige stand van zaken.

Leen van Bekkum heeft zijn functie als kerkrentmeester inmiddels neergelegd en ook Teus van Leeuwen zal per 1 januari niet meer als kerkrentmeester beschikbaar zijn. Wij zijn heel blij met de toezegging van Teus om de nieuwe kerkrentmeester(s) te ondersteunen met de Actie Kerkbalans. Van hieruit willen wij Leen en Teus alvast hartelijk danken voor hun inzet als Kerkrentmeester. Op 30 december zullen wij tijdens de dienst meer bij stilstaan.

Annette Molenaar heeft toegezegd de functies van coördinator orde van dienst en roostermaker voor lezingen te willen vervullen.

Marijke de Heer heeft toegezegd als contactpersoon van de gastpredikanten te fungeren.

 

Herdenkingsdienst

Het is een mooie traditie om op de laatste zondag van het kerkelijk jaar de overledenen binnen onze gemeente te herdenken. Dit jaar valt dat op 25 november.

De familie van de overledenen wordt per brief uitgenodigd de herdenkingsdienst bij te wonen, een kaars aan te steken en de witte roos in ontvangst te nemen.

Wij willen iedereen ook de gelegenheid geven om de dierbaren die het afgelopen zijn heengegaan te herdenken, ook als zij geen lid was van onze gemeente waren. U kunt dit melden via ons emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zorgen er dan voor dat de namen worden genoemd en dat u een kaars kunt aansteken.

 

Data vergaderingen kerkenraad

Voor 2019 is de planning voor de vergaderingen als volgt:

Datum    

8 januari 

26 februari

9 april       

21 mei      

18 juni      

20 augustus 

17 september

8 oktober   

19 november

Mocht u belangrijke punten hebben die u wilt laten behandelen, aarzel dan niet om contact op te nemen met één van kerkenraadsleden.

 

AVG 

De AVG – Algemene Verordening Gegevensbescherming is sinds 25 mei 2018 in de gehele EU van toepassing  (GDPR).

 

Waarom is dit nu zo belangrijk?
Door de digitale- en online wereld laten we steeds vaker een digitale voetdruk achter over wat wij allemaal doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de digitale nieuwsbrieven die we ontvangen in onze e-mailbox, bij online shoppen, vakantie boeken via internet en het opvragen van pensioeninformatie via DigiD. Kortom: al onze persoonlijke gegevens zijn wel ergens bekend.
Omdat zoveel van ons bekend is, is de kans groot dat er persoonlijke data op straat komt te liggen. Soms letterlijk, soms ook figuurlijk, wanneer hackers inbreken op informatiesystemen.

Daarom is het zo belangrijk dat bedrijven en instellingen zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens omgaan, niet alleen digitaal maar ook op papier.

 

Wat zijn nu uw persoonlijke gegevens?
Dat zijn gegevens van een betrokkene die identificeerbaar zijn aan de hand van een naam, nummer (BSN), locatie of aan de hand van fysieke, fysiologische, genetische, psychische, economische, culturele of sociale identiteit van iemand.

Daarnaast praten we ook over bijzondere persoonsgegevens. Dit is persoonlijke informatie over gezondheid, ras, godsdienst strafrechtelijk verleden, seksueel leven en lidmaatschappen.

Organisaties verwerken uw gegevens. Dat is heel logisch want anders kunnen zij hun taak niet uitvoeren. De wet wil dat ook niet belemmeren. De wet wil wel dat daaraan regels zijn verbonden zodat we persoonlijke informatie niet zonder reden of toestemming aan derden doorgeven. Deze wet geldt dus ook voor de kerkelijke instanties.


Wat doet de Protestantse Gemeente Gennep en Omstreken nu?

Wij verwerken persoonlijke gegevens en bijzondere persoonsgegevens. Denk hierbij aan onze ledenadministratie waar uw gegevens bekend zijn. De ledenadministratie mag gegevens van u doorgeven aan bijvoorbeeld de pastorale werkgroeop zorg zodat zij u kunnen bezoeken wanneer u ziek bent. Ook mogen uw gegevens doorgegeven worden aan de kerkrentmeesters zodat zij u kunnen benaderen voor de actie Kerkbalans. Al deze gegevens zijn rechtmatig: ze zijn noodzakelijk voor het uitoefenen van de taak van de kerk.

Daarnaast verwerken we ook persoonlijke gegevens in bijvoorbeeld Van Huis tot huis. U begrijpt dat dit niet van vitaal belang is voor het functioneren van de gemeente. Hiervoor zullen wij dus uw toestemming moeten vragen. Dit geldt ook voor het noemen van namen op de website.

 

Wat zijn uw rechten?

Met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens heeft u de volgende rechten:

  • recht om inzage in u gegevens
  • recht om vergeten te worden – uitschrijven uit de kerk
  • recht op rectificatie en aanvulling
  • recht op beperking van verwerking
  • recht op een menselijke blik bij besluiten die de betrokkenen in zijn/haar aanmerkelijk belang treffen.

Hoever is onze gemeente nu met de AVG?
We inventariseren alle persoonsgegevens die bij ons bekend zijn en op welke manier deze wordt verwerkt. Dus bij wie zijn uw gegevens bekend. Alle verwerkingen worden vastgelegd in een verwerkingsregister. Dit is nu bijna klaar. Het register is overigens een dynamisch document wat regelmatig bijgehouden moet worden. Vervolgens gaan wij kijken welke verwerkingen rechtmatig zijn en voor welke verwerkingen wij uw toestemming moeten hebben. Wanneer wij uw toestemming nodig hebben dan komen we naar u toe. U ontvangt dan van ons een brief waarin we uitleggen voor welke onderwerpen en waarom we uw toestemming nodig hebben.

Wanneer alle informatie verwerkt is, gaan we de privacy-verklaring en het datalekprotocol opstellen. Het verwerkingsregister is een belangrijk onderdeel van de privacy-verklaring. Dit alles dient ook naar u te worden gepubliceerd.

 

Tot slot

De kerkenraad vindt uw privacy van groot belang en wij zullen dan ook zorgvuldig omgaan met uw gegevens. Dit betekent voor de kerkenraad misschien ook een andere manier van werken. U begrijpt dat er een hoop werk op ons afkomt niet alleen bij het inventariseren maar juist ook bij het organiseren van de manier van ons werken. De planning is om eind dit jaar een brief naar u te sturen waarin u aan kunt geven voor welke verwerking u wel toestemming geeft en voor welke verwerking niet. Wij doen ons uiterste best om uw privacy te beschermen. Heeft u vragen of opmerkingen dan kunt mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Anita Verhoef, scriba

 

 

Login Form

November 2018
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1