Protestantse Gemeente

Gennep en omstreken

antependium paars.jpgopen deur.jpgbouwplaat.jpghaan.jpggraftegel.jpgantependium wit 1a.jpgtoren.gifantependium rood.jpgorgel.jpgbijbel.gifzegel Julien.gifvoorzijde.jpghugenoten.jpgantependium groen.jpgbegraafplaats.gifklok met inscriptie 1.gifengel.jpgpreekstoel.jpg

Kinderkerk en kinderoppas

kinderoppas2 Iedere zondag is er voor de kinderen van 0 t/m 12 jaar kinderoppas en kinderkerk in de Regenboog. In de gewone kerkdienst is er in het begin van de dienst voor de kinderen een eigen moment waarbij een kinderlied wordt gezongen en de kinderen naar voren komen. De predikant vertelt voor hen een verhaaltje of praat wat met hen over het thema voor die zondag. Daarna steekt één van de kinderen het licht in hun lantaarntje aan met de vlam van de paaskaars en dan gaan zij met het licht naar hun eigen ruimte in de Regenboog.

Met de oudere kinderen lezen we dan een bijbelverhaal en vaak maken we ook iets met elkaar, afhankelijk van de leeftijd en grootte van de groep.

 

Vertel het maar

Sinds 2015 zijn we ook een met een nieuwe methode gestart tijdens de Kinderkerkbijeenkomsten: 'Vertel Het Maar'.

Deze methode is zeer toegankelijk, begeleidsters kunnen zich gemakkelijk voorbereiden en alles is online verkrijgbaar. Er worden per zondag verschillende werkjes aangeboden die aansluiten bij het thema, er wordt een handleiding gegeven om gesprekjes te voeren en als er nog tijd over is kan er voor de oudere kinderen nog een keuze worden gemaakt uit een aantal puzzels, rebussen of andere woordspellen. Twee voorbeelden zijn afgebeeld.

Stichting ‘Vertel Het Maar’ is opgericht in 1994. Een groepje gereformeerde en hervormde predikanten organiseerde in dat jaar twee themadagen over kindernevendienst- en zondagsschoolmateriaal.

Het enthousiasme was overweldigend, meer dan tweehonderd kinderwerkers kwamen op deze dagen. Want de nood bleek heel groot. Nergens konden deze werkers materiaal vinden dat paste op hun aanpak.

Zo groeide een groepje gedrevenen: enkele predikanten en kinderwerkers staken de koppen bij elkaar: het eerste handboek van ‘Vertel Het Maar’, dat toen nog een periode van een half jaar beschreef, verscheen in 1995. Diverse organisaties staken de helpende hand toe: Mediahuis uit Amersfoort, de stichting Timotheüs, stichting de Windroos uit Amersfoort en de Internationale Bijbel Bond.

 

Beleidsplan

De afgelopen periode hebben we het beleidsplan voor de jeugd besproken en waar nodig herzien. Dit plan zal op de eerstvolgende kerkenraadsvergadering gepresenteerd worden.

De jeugd zal wat vaker, zo’n vier keer in het jaar, een bijdrage gaan leveren aan de erediensten.

 

 

Namens de leiding van de kinderkerk een hartelijke groet!

Ineke, Berty, Renske, Franziska, Paula, Marijke, Rob en Martin

 

Surfbijbel

Wil je op een leuke manier kennis maken met verhalen uit de bijbel.
Klik dan eens op een van deze plaatjes.

.

Login Form

Oktober 2018
Z M D W D V Z
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3