Protestantse Gemeente

Gennep en omstreken

antependium groen.jpghugenoten.jpgvoorzijde.jpgantependium paars.jpgzegel Julien.gifgraftegel.jpgbijbel.gifbegraafplaats.gifklok met inscriptie 1.gifbouwplaat.jpghaan.jpgtoren.gifantependium wit 1a.jpgpreekstoel.jpgengel.jpgantependium rood.jpgorgel.jpgopen deur.jpg

Ziekte

Ziekte en ziekenhuisopname

anemoon2

Graag een berichtje naar de predikant, een kerkenraadslid of iemand van de pastorale werkgroep.

 

Predikant

Ds. Rob Fechner
0485-785184
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Kerkenraad

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Pastorale werkgroep

Nel de Jong
Wezerweg 20
5855 EN Well
tel 0478-502720

Welkom

marktplein 22a websiteHartelijk welkom op de website van de Protestantse Gemeente Gennep en Omstreken.

Gennep is de eerste Nederlandse stad die zich Reformatiestad mag noemen. Gennep is één van de Europese steden van het project "Reformatiesteden in Europa" van de Europese protestantse kerken verenigd in the Community of Protestant Churches in Europe", waarvan de zetel in Wenen is. Zie voor meer informatie onder "Reformatiestad Gennep".


Op deze site vindt u verder nog meer informatie over onze kerk en de gemeente, over diverse activiteiten, nieuws en een routebeschrijving.

 

U bent van harte uitgenodigd om contact met ons op te nemen voor meer informatie en we zullen u graag begroeten in één van onze kerkdiensten.

torenAKTUEEL

Verhuizing

Verhuizing

verhuizen

Om het ledenbestand actueel te houden verzoeken wij u een verhuisbericht te sturen naar de ledenadministratie en/of de kerkenraad:

 

Ledenadministratie

Doelen 94
6591 BX Gennep
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Kerkenraad

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Verhuur

Verhuur

Kerkgebouw

Ons kerkgebouw aan de Markt te Gennep kan voor bepaalde doeleinden ter beschikking gesteld worden. Daaronder vallen: huwelijksvoltrekkingen, uitvaartdiensten en culturele evenementen zoals concerten en exposities. Voor deze activiteiten wordt een vergoeding gevraagd, waarvan de hoogte afhankelijk is van de gebruiksduur en de soort activiteit.

Gemeentecentrum “De Regenboog”

De Regenboog, Doelen 94 te Gennep beschikt over de volgende ruimten:

  • Minorzaal (parterre): geschikt voor ca. 50 personen
  • Vergaderzaal (1e verdieping), voor ca. 15 personen
  • Zolderzaal, ca. 40 m2

Voor informatie over tarieven voor huur van de kerk of ruimten in de Regenboog kunt u zich wenden tot kerkrentmeester

Frans Pekema, tel 0485 341 771.

Vanuit de kerkenraad

Vanuit de Kerkenraad

 

In deze rubriek geven we ruimte aan informatie vanuit de kerkenraad. 

 

Vacature kerkrentmeester

Sinds 1 januari is er een vacature voor ouderling-kerkrentmeester. De kerkenraad is op zoek naar een geschikte kandidaat voor deze functie en vraag de gemeente om leden voor te dragen of zichzelf beschikbaar te stellen. Graag even een mailtje aan de kerkenraad.

 

Vacature diaken

Met ingang van 1 augustus ontstaat binnen de diaconie een vacature. De kerkenraad roept gemeenteleden op kandidaten voor te dragen. Natuurlijk kunt u zichzelf ook beschikbaar stellen. In beide gevallen kan dit via mail aan de kerkenraad.

 

Europese privacy wetgeving

Ook wij als kerk ontkomen niet aan de nieuwe privacy wet die vanaf 25 mei in Europa van kracht is. Via de PKN in Utrecht hebben we een handreiking gekregen die ons helpt een privacyverklaring te maken die voldoet aan de vernieuwde wetgeving. Zodra de gehele verklaring klaar is wordt deze op de website en op het mededelingenbord in de hal van de kerk gepubliceerd.

In deze verklaring staat onder andere wie bij uw gegevens kan en wat er mee gebeurt. Afgelopen kerkenraadsvergadering is er besloten dat de coördinatie van privacy-zaken in handen is van de kerkenraad. Mocht u nu al vragen hebben stuur dan een mail sturen naar de scriba Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Zoals u in de laatste editie van ons kerkblad heeft kunnen lezen was Pieter Molenaar door de kerkenraad als kandidaat voor de vacature kerkrentmeester voorgesteld. Wij als kerkenraad hebben daarmee een stap overgeslagen in de procedure van het werven van kandidaten en het bekendmaken daarvan. Onze excuses hiervoor. Wij hebben verzuimd om de gemeente te raadplegen en een oproep te doen om kandidaten te nomineren. Omdat dit niet conform de kerkorde is heeft de kerkenraad besloten de procedure opnieuw te starten. Wij danken de gemeenteleden die hier opmerkingen over hebben gemaakt voor hun oplettendheid.

 

 

Data vergaderingen kerkenraad

Voor 2018 is de planning voor de vergaderingen als volgt:

Datum               Hoofdonderwerp

9 januari            Kerkbalans

20 februari        40-dagen tijd / Pasen/ Hemelvaart

3 april                Pinksteren

15 mei               Startzondag / Zomer

28 augustus     Oogstdienst / Gemeenteavond

23 oktober        Herdenking

27 november    Advent, Kerst

Mocht u belangrijke punten hebben die u wilt laten behandelen, aarzel dan niet om contact op te nemen met één van kerkenraadsleden.

 

Martin Trumpie, voorzitter

 

Van Anita Verhoef:

Het afgelopen jaar heeft Martin Trumpie, als voorzitter van de Kerkenraad, u op de hoogte gehouden van alles wat binnen de kerkenraad speelt. Inmiddels ben ik bevestigd als scriba en word ik ingewerkt op deze functie. Het moderamen is weer nieuw leven in geblazen en ik heb mijn eerste kerkenraadsvergadering achter de rug. Wat een werk is er verzet door alle kerkenraadsleden om de vacante functie en taken van scriba op te vangen. Chapeau! Vanaf nu komt het stukje “Vanuit de Kerkenraad” van uw nieuwe scriba.

Kerstprojectkoor

Een aantal gemeenteleden onder ons heeft het plan opgevat om een kerstprojectkoor op te starten. De bedoeling is om tijdens de dienst op Kerstavond een aantal mooie kerstliederen ten gehore te brengen. Daarom zijn wij op zoek naar enthousiaste mensen die graag zingen. Mannen én vrouwen, zangervaring is niet nodig. De repetities zullen starten in oktober. Data moeten nog worden vastgelegd. Lijkt u dit leuk? Dan kunt u zich opgeven bij Martin Trumpie.


Gemeentemiddag

Op 21 oktober vindt aansluitend op de kerkdienst de gemeentemiddag plaats. Na de dienst is er koffiedrinken en zullen we een gastspreker ontvangen. Wie dit gaat worden is op het moment van het ter perse gaan van dit blad nog niet bekend. Tijdens de middag kunt u ook met de kerkenraad van gedachten wisselen.

Vanzelfsprekend zullen we ook de inwendige mens verzorgen met een hapje en een drankje. We willen uiterlijk rond 13.30 uur afsluiten.

 

 

Login Form

Oktober 2018
Z M D W D V Z
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3