Protestantse Gemeente

Gennep en omstreken

voorzijde.jpgantependium groen.jpgpreekstoel.jpghugenoten.jpgengel.jpgklok met inscriptie 1.gifhaan.jpgtoren.giforgel.jpgopen deur.jpgbouwplaat.jpgzegel Julien.gifgraftegel.jpgantependium wit 1a.jpgantependium rood.jpgantependium paars.jpgbegraafplaats.gifbijbel.gif

Vanuit de Kerkenraad

 

In deze rubriek geven we ruimte aan informatie vanuit de kerkenraad. 

 

 

Vacature

Voor de vacature van kerkrentmeester-penningmeester, ontstaan in januari 2018 na het vertrek van Frans Pekema, willen we Pieter Molenaar voordragen om deze functie in te vullen. Pieter heeft ook kenbaar gemaakt dit als ouderling te willen doen.

Eventuele bezwaren tegen de benoeming van Pieter kunnen tot 1 april, schriftelijk kenbaar gemaakt worden bij een van de kerkenraadsleden.

We danken Frans hartelijk voor zijn hulp de afgelopen tijd!

 

Vervolg evaluatie Gemeentemiddag

Op de gemeentemiddag van 8 oktober 2017 is een aantal punten genoemd met betrekking tot de kerkdiensten en communicatie gemeenteleden en kerkenraad. Zo ziet u in het kerkblad van januari al de data en hoofdonderwerpen van de kerkenraadsvergaderingen van 2018. Een ander voorbeeld in deze editie is een interview met een van onze gastpredikanten.

Ook gaan we op 3 juni op een nader te bepalen locatie de oecumenische samenwerking met de katholieke parochie Gennep intensiveren met een ‘praise- en worshipdienst’ .

Het oefenen van nieuwe (onbekende) liederen uit ons liedboek vóór de dienst is opgestart. We streven ernaar om onze jeugd een actievere rol te geven bij het samenstellen van de orden van dienst en hen meer te betrekken bij activiteiten als koffieschenken en andere caterings-, hand- en spandiensten). Voorbeelden hiervan zult u tijdens de 40-dagentijd en met het Paasontbijt zien. Tenslotte is er blijvende en zelfs groeiende belangstelling voor het Open Huis.

Aan het begin van de Kerkenraadsvergadering werd als aftrap, onderstaande beschouwing gelezen. Eenvoudig en treffend en wij delen dit graag met u.

 

Arbeid: God kan ook jou gebruiken!

Op een dag hielden de gereedschappen van de meubelmaker een vergadering. De voorzitter was broeder Hamer. De vergadering had hem duidelijk gemaakt, dat hij maar beter kan vertrekken, omdat hij teveel lawaai maakte. Hij zei daarop: “Als ik deze timmermansplaats moet verlaten, dan moet broeder kleine Boor er ook uit! Hij is van zo weinig belang, dat niemand hem zal missen.”

Daarop stond broeder kleine Boor op en zei: “Goed, maar dan moet broeder Schroevendraaier ook vertrekken. Je moet hem steeds ronddraaien wil hij tot enige prestatie komen.”

Broeder Schroevendraaier zei toen: “Als je mij eruit wil hebben, dan zal broeder Schaaf er ook uit moeten. Al zijn werk is zo oppervlakkig, iedere diepte ontbreekt eraan.”

 

Waarop broeder Schaaf antwoordde: “Dan gaat broeder Duimstok er ook uit, want hij legt iedereen de maatstaaf aan, alsof hij de enige is die gelijk heeft.”

Broeder Duimstok deed toen zijn beklag over broeder Schuurpapier en zei: “Ik wil wel gaan, maar broeder Schuurpapier is ruwer dan nodig is en hij schuurt altijd de verkeerde kant op.”

Op het heetst van de discussie kwam de Meubelmaker de werkplaats binnen, om aan zijn dagtaak te beginnen. Hij deed zijn overall aan en ging naar zijn werkbank, om een preekstoel te maken. Hij zocht het hout uit en gebruikte die dag, zoals alle andere dagen: De duimstok, de schaaf, de kleine boor en de grote boor, de hamer en de schroevendraaier, maar ook de beitel en het schuurpapier kwamen aan de beurt. Aan het einde van de dag, toen Hij alle gereedschappen wel één of meerdere keren gebruikt had, was de preekstoel klaar.

De Meubelmaker ging naar huis.

Toen stond broeder Zaag op en zei: “Broeders, ik zie, dat de Meubelmaker ons allemaal als Zijn werktuigen kan gebruiken, om Zijn doel te bereiken!”

Zo mogen wij, waar wij zijn en wie wij ook zijn toch deel uitmaken voor onze hemelse Vader als een bruikbaar instrument. Wij zijn werkzaam, als wij elkaar bemoedigen, opbouwen en positief met elkaar bezig zijn, want wij hebben elkaar nodig.

Van de website www.christelijkeverhalen.nl

 

Data vergaderingen kerkenraad

Voor 2018 is de planning voor de vergaderingen als volgt:

Datum               Hoofdonderwerp

9 januari            Kerkbalans

20 februari        40-dagen tijd / Pasen/ Hemelvaart

3 april                Pinksteren

15 mei               Startzondag / Zomer

28 augustus     Oogstdienst / Gemeenteavond

23 oktober        Herdenking

27 november    Advent, Kerst

Mocht u belangrijke punten hebben die u wilt laten behandelen, aarzel dan niet om contact op te nemen met één van kerkenraadsleden.

 

Martin Trumpie, voorzitter

Login Form

Maart 2018
Z M D W D V Z
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31