Protestantse Gemeente

Gennep en omstreken

graftegel.jpgzegel Julien.gifpreekstoel.jpgorgel.jpgantependium paars.jpgbijbel.gifbouwplaat.jpgtoren.gifhugenoten.jpgklok met inscriptie 1.gifengel.jpgantependium rood.jpgbegraafplaats.gifvoorzijde.jpgopen deur.jpghaan.jpgantependium wit 1a.jpgantependium groen.jpg

Vanuit de Kerkenraad

 

In deze rubriek geven we ruimte aan informatie vanuit de kerkenraad. 

 

Vacature kerkrentmeester

Sinds 1 januari is er een vacature voor ouderling-kerkrentmeester. De kerkenraad is op zoek naar een geschikte kandidaat voor deze functie en vraag de gemeente om leden voor te dragen of zichzelf beschikbaar te stellen. Graag even een mailtje aan de kerkenraad.

 

Vacature diaken

Met ingang van 1 augustus ontstaat binnen de diaconie een vacature. De kerkenraad roept gemeenteleden op kandidaten voor te dragen. Natuurlijk kunt u zichzelf ook beschikbaar stellen. In beide gevallen kan dit via mail aan de kerkenraad.

 

Europese privacy wetgeving

Ook wij als kerk ontkomen niet aan de nieuwe privacy wet die vanaf 25 mei in Europa van kracht is. Via de PKN in Utrecht hebben we een handreiking gekregen die ons helpt een privacyverklaring te maken die voldoet aan de vernieuwde wetgeving. Zodra de gehele verklaring klaar is wordt deze op de website en op het mededelingenbord in de hal van de kerk gepubliceerd.

In deze verklaring staat onder andere wie bij uw gegevens kan en wat er mee gebeurt. Afgelopen kerkenraadsvergadering is er besloten dat de coördinatie van privacy-zaken in handen is van de kerkenraad. Mocht u nu al vragen hebben stuur dan een mail sturen naar de scriba Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Zoals u in de laatste editie van ons kerkblad heeft kunnen lezen was Pieter Molenaar door de kerkenraad als kandidaat voor de vacature kerkrentmeester voorgesteld. Wij als kerkenraad hebben daarmee een stap overgeslagen in de procedure van het werven van kandidaten en het bekendmaken daarvan. Onze excuses hiervoor. Wij hebben verzuimd om de gemeente te raadplegen en een oproep te doen om kandidaten te nomineren. Omdat dit niet conform de kerkorde is heeft de kerkenraad besloten de procedure opnieuw te starten. Wij danken de gemeenteleden die hier opmerkingen over hebben gemaakt voor hun oplettendheid.

 

 

Data vergaderingen kerkenraad

Voor 2018 is de planning voor de vergaderingen als volgt:

Datum               Hoofdonderwerp

9 januari            Kerkbalans

20 februari        40-dagen tijd / Pasen/ Hemelvaart

3 april                Pinksteren

15 mei               Startzondag / Zomer

28 augustus     Oogstdienst / Gemeenteavond

23 oktober        Herdenking

27 november    Advent, Kerst

Mocht u belangrijke punten hebben die u wilt laten behandelen, aarzel dan niet om contact op te nemen met één van kerkenraadsleden.

 

Martin Trumpie, voorzitter

Login Form

September 2018
Z M D W D V Z
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6