Protestantse Gemeente

Gennep en omstreken

engel.jpgantependium rood.jpgvoorzijde.jpgantependium wit 1a.jpgpreekstoel.jpgantependium paars.jpgorgel.jpghaan.jpgantependium groen.jpgzegel Julien.gifhugenoten.jpgklok met inscriptie 1.gifbegraafplaats.gifopen deur.jpgbouwplaat.jpgtoren.gifgraftegel.jpgbijbel.gif

alt

 

 

Een nieuw Jaar

Voor iedereen die ik nog niet heb kunnen begroeten: een gezegend Nieuwjaar. In de aanloop tot al onze festiviteiten is er veel werk verricht. Verslepen, versieren, schoonmaken, opruimen, verzamelen en drukken: aan iedereen die heeft meegewerkt en meegedacht heel veel dank. Zonder uw steun was het niet mogelijk geweest om met zovelen te vieren.

Iemand stuurde mij in de afgelopen week een mooie tekst die ik graag aan u doorgeef, het heet:


Wat te doen?

 

Donkere dagen, de zon laat zich nauwelijks zien, Duisternis, de nacht duurt eindeloos.

Beelden van geweld, natuurrampen, hongersnood…. de wereld lijkt richtingloos, de mens een zwerver, doelloos, niet wetend wat te doen.

 

Hoor, een stem klinkt: “Verheug u en wees blij.” Is dat naïef in deze tijd? Nee, dat getuigt van moed en vertrouwen. De dagen zullen lengen, de zon zal klimmen, hoog aan de hemel…

 

En ik…..? Ik zie jou en jij mij, en wij weten wat te doen: voor elkaar het leven licht maken,

niet meer nemen dan nodig is,

levensruimte scheppen voor de ander..

 

Ik vind dat deze tekst onze tijd van advent tot en met de eerste januari goed samenvat, in alles wat we hebben gevierd en gedacht en gedeeld met elkaar. Het is ook een mooi vertrekpunt in het nieuwe jaar.

Voor ik afsluit nog één bedankje, bedoeld voor al diegenen die mij een kerstkaart of kerstbericht hebben gestuurd met hun beste wensen. Heel veel dank en ik schrijf dat met warme gevoelens, dat doet goed.

 

Hartelijke groet, Ds. Rob Fechner

 

Login Form

Maart 2018
Z M D W D V Z
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31