Protestantse Gemeente

Gennep en omstreken

antependium rood.jpghaan.jpgzegel Julien.gifantependium paars.jpgorgel.jpgtoren.gifantependium groen.jpgbijbel.gifantependium wit 1a.jpgopen deur.jpgvoorzijde.jpgklok met inscriptie 1.gifbouwplaat.jpggraftegel.jpgbegraafplaats.gifhugenoten.jpgengel.jpgpreekstoel.jpg

Partnerschap met de Evangelische Gemeinde Goch

 

Partnertreffen

Afgelopen 16 mei waren onze vrienden uit Goch bij ons te gast. We hebben deze avond het bezoekerscentrum van de Martinustoren bezocht. Stadsgids Willy Michels gaf op enthousiaste wijze de rondleiding. Op de plaats van de toren stond vroeger de oude Martinuskerk. Deze is in de Tweede Wereldoorlog verwoest. De toren bleef overeind en werd grondig gerestaureerd en is nu een monument en een museum. Het heeft vijf verdiepingen en iedere verdieping heeft zijn eigen verhaal over de geschiedenis, het landschap en de cultuur van Gennep. Helemaal boven aangekomen was het winderig, maar konden we genieten van een mooi uitzicht over het landschap en het centrum van Gennep.


Op de terugweg naar de Regenboog hebben we nog een wandeling gemaakt langs de Niers, waar Willy Michels ons vertelde over de Gennepermolen waar vroeger een fabriek stond voor houtbewerking, die van zijn energie afhankelijk was van een watermolen. De fabriek (firma Steinmann) werd opgericht in 1898 en was tot 1982 in bedrijf.

In de Regenboog stond de koffie met lekkers klaar en konden wij ons opwarmen. Daarna hebben wij wetenswaardigheden van onze beide kerken uitgewisseld. We besloten de avond met het lezen van een Pinkstergedicht van Nel Benschop: "ik geloof in de Heilige Geest"

Onze volgende bijeenkomst is op 5 september in Goch waar we ook weer verrast zullen worden met een verhaal over een bijzonder monument in Goch.

 

De volgende data van het Partnertreffen zijn: 5 september in Goch; 28 november in Gennep.

 

We hopen op uw komst.

Met een groet,

Peter Bos

Login Form

Juli 2018
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4