Protestantse Gemeente

Gennep en omstreken

toren.gifbijbel.gifhaan.jpgbegraafplaats.gifantependium rood.jpgklok met inscriptie 1.gifpreekstoel.jpgorgel.jpggraftegel.jpgbouwplaat.jpgvoorzijde.jpgantependium paars.jpgantependium groen.jpgopen deur.jpgengel.jpghugenoten.jpgzegel Julien.gifantependium wit 1a.jpg

Partnerschap met de Evangelische Gemeinde Goch

 

Op 6 september is het weer Partnertreffen, dit keer in Goch in het kerkelijk centrum aan de Markt. Het aantal bezoekers de laatste keer in Gennep was laag en dat is jammer. De avonden met onze partnergemeente zijn altijd heel interessant en ontspannen. Het is geen besloten club, iedereen is welkom en neem gerust iemand mee. Men hoeft ook geen lid van de kerk te zijn. De taal hoeft geen barrière te zijn: we spreken Duits en Nederlands door elkaar en kunnen elkaar heel goed verstaan.

 

Het Partnertreffen en ons contact met Goch door de eeuwen heen zijn de basis geweest voor het ontstaan van een werkgroep Gennep-Goch in het afgelopen jaar. Die heeft tot doel de contacten tussen beide stadjes verder uit te bouwen. In die werkgroep zitten uit Gennep: Ernst Lamers (Summmertime en dirigent), Gerard Cloin (organisator 4-mei herdenkingen), Hans Cobussen (VVV), Harry van den Bogaert (oud wethouder) en Mieke Hoogkamp (St. Johannes Engelen). Vanuit Goch doen afgevaardigden van de gemeente, Kulturbühne, Heimatverein en ds. Rahel Schaller (Evangelische Kirche) mee.

Er zijn al diverse activiteiten georganiseerd deze zomer: ontmoeting tijdens het Brunnenfest in Goch begin mei, een soort markt en braderie waar de burgemeesters uit Goch en Gennep het feest openden en ons Genneps koor De Goldies optrad.

In demaanden juli en augustus zijn vier fietstochten Goch-Gennep-Goch georganiseerd in het kader van 500 jaar Reformatie. De tocht voerde langs "protestantse voetsporen" in onze streek met als gids Theo Ghijsen uit Goch. De groepen bezochten ook onze kerk waar de deelnemers uitleg kregen over de historie van de kerk en stad Gennep. Zie ook "Gennep-Reformatiestad". 

 

Op het Partnertreffen van 6 september gaf Ds Schaller uit Goch ons een lezing over "Andere Hervormers rondom Luther". Een boeiend verhaal, hoe mensen, begeesterd door Luther, een eigen weg gingen, soms extreem, soms meer filosofisch of zelfs helemaal uit het oog verliezend wat Luther eigenlijk bedoelde.

 

Op woensdag 29 november hopen we elkaar weer in Gennep te treffen om 19.45 uur in De Regenboog.

 

Graag tot ziens 

 

Peter Bos

Mieke Hoogkamp

Login Form

September 2017
Z M D W D V Z
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30