Protestantse Gemeente

Gennep en omstreken

hugenoten.jpgvoorzijde.jpgopen deur.jpgbegraafplaats.gifantependium rood.jpgengel.jpgantependium groen.jpgzegel Julien.gifantependium wit 1a.jpghaan.jpgbouwplaat.jpgbijbel.giftoren.gifgraftegel.jpgklok met inscriptie 1.gifantependium paars.jpgpreekstoel.jpgorgel.jpg

Ziekte

Ziekte en ziekenhuisopname

anemoon2

Graag een berichtje naar de predikant, een kerkenraadslid of iemand van de pastorale werkgroep.

 

Predikant

Ds. Rob Fechner
0485-785184
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Kerkenraad

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Pastorale werkgroep

Nel de Jong
Wezerweg 20
5855 EN Well
tel 0478-502720

Welkom

marktplein 22a websiteHartelijk welkom op de website van de Protestantse Gemeente Gennep en Omstreken.

Gennep is de eerste Nederlandse stad die zich Reformatiestad mag noemen. Gennep is één van de Europese steden van het project "Reformatiesteden in Europa" van de Europese protestantse kerken verenigd in the Community of Protestant Churches in Europe", waarvan de zetel in Wenen is. Zie voor meer informatie onder "Reformatiestad Gennep".


Op deze site vindt u verder nog meer informatie over onze kerk en de gemeente, over diverse activiteiten, nieuws en een routebeschrijving.

 

U bent van harte uitgenodigd om contact met ons op te nemen voor meer informatie en we zullen u graag begroeten in één van onze kerkdiensten.

torenAKTUEEL

Verhuizing

Verhuizing

verhuizen

Om het ledenbestand actueel te houden verzoeken wij u een verhuisbericht te sturen naar de ledenadministratie en/of de kerkenraad:

 

Ledenadministratie

Doelen 94
6591 BX Gennep
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Kerkenraad

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Verhuur

Verhuur

Kerkgebouw

Ons kerkgebouw aan de Markt te Gennep kan voor bepaalde doeleinden ter beschikking gesteld worden. Daaronder vallen: huwelijksvoltrekkingen, uitvaartdiensten en culturele evenementen zoals concerten en exposities. Voor deze activiteiten wordt een vergoeding gevraagd, waarvan de hoogte afhankelijk is van de gebruiksduur en de soort activiteit.

Gemeentecentrum “De Regenboog”

De Regenboog, Doelen 94 te Gennep beschikt over de volgende ruimten:

  • Minorzaal (parterre): geschikt voor ca. 50 personen
  • Vergaderzaal (1e verdieping), voor ca. 15 personen
  • Zolderzaal, ca. 40 m2

Voor informatie over tarieven voor huur van de kerk of ruimten in de Regenboog kunt u zich wenden tot kerkrentmeester

Frans Pekema, tel 0485 341 771.

Vanuit de kerkenraad

Vanuit de Kerkenraad

 

In deze rubriek geven we ruimte aan informatie vanuit de kerkenraad. 

 

Rectificatie procedure

Zoals u in de laatste editie van ons kerkblad heeft kunnen lezen was Pieter Molenaar door de kerkenraad als kandidaat voor de vacature kerkrentmeester voorgesteld. Wij als kerkenraad hebben daarmee een stap overgeslagen in de procedure van het werven van kandidaten en het bekendmaken daarvan. Onze excuses hiervoor. Wij hebben verzuimd om de gemeente te raadplegen en een oproep te doen om kandidaten te nomineren. Omdat dit niet conform de kerkorde is heeft de kerkenraad besloten de procedure opnieuw te starten. Wij danken de gemeenteleden die hier opmerkingen over hebben gemaakt voor hun oplettendheid.

 

Vacature kerkrentmeester

Per 1 januari 2018 is er een vacature voor ouderling kerkrentmeester ontstaan in onze kerkenraad. De kerkenraad is op zoek naar een geschikte kandidaat voor deze functie en vraagt gemeenteleden aanbevelingen te doen of zichzelf beschikbaar te stellen. Dit kan door dit schriftelijk door te geven aan de kerkenraad.

 

Vacature diaken

Per 1 augustus 2018 zal er een vacature ontstaan in het college van diakenen. Nel Taal heeft te kennen gegeven na afloop van haar tweede termijn niet herkiesbaar te zijn. Wij roepen de gemeente op mee te denken in het vervullen van deze open plek. Mogelijke kandidaten kunnen zich schriftelijk melden bij de kerkenraad. Natuurlijk kunt u ook aanbevelingen doen.

 

Vacature scriba

Voor de vacature van scriba die al in december 2016 is gemeld en die sinds september 2017 open staat, heeft Anita Verhoef zich gemeld als kandidaat. Anita heeft vanuit haar vorige woonplaats al behoorlijk wat (kerkelijke) bestuurlijke ervaring en is sinds enige tijd ook lid van de koffieschenkclub. Eventuele bezwaren aangaande haar benoeming als ouderling scriba kunnen tot 5 mei schriftelijk worden ingediend bij de kerkenraad.

 

Ouderling pastorale team

Nel de Jong zou aanvankelijk per 1 mei als scriba doorgaan. Naar aanleiding van bovenstaande heeft zij aangegeven om als ouderling het pastorale team te blijven leiden. Zij zal vooral de focus hebben op de notulen van de vergaderingen, agenda en alle andere administratieve taken. Wij danken Nel voor haar flexibiliteit.

 

Jubileum

In verband met het 50-jarig priesterjubileum van pastoor B. Paquay hebben wij hem op vrijdag 6 april een fles wijn aangeboden namens de gemeente. De heer Paquay was zichtbaar verrast.

 

Bijzondere diensten

Hemelvaart

De regionale dienst vindt plaats in Uden. Ds. Scarlett Lerrick-Zegwaard (gemeente Lith en Oijen) en onze eigen predikant ds. Rob Fechner gaan in deze dienst voor. De dienst vindt op 10 mei 2018 plaats in de kerk in Uden. Zie ook pagina 6.

‘Worship & Praise

Op 3 juni is er een gezamenlijke viering met de rooms-katholieke parochie in onze kerk in Gennep.

 

Data vergaderingen kerkenraad

Voor 2018 is de planning voor de vergaderingen als volgt:

Datum               Hoofdonderwerp

9 januari            Kerkbalans

20 februari        40-dagen tijd / Pasen/ Hemelvaart

3 april                Pinksteren

15 mei               Startzondag / Zomer

28 augustus     Oogstdienst / Gemeenteavond

23 oktober        Herdenking

27 november    Advent, Kerst

Mocht u belangrijke punten hebben die u wilt laten behandelen, aarzel dan niet om contact op te nemen met één van kerkenraadsleden.

 

Martin Trumpie, voorzitter

Login Form

Mei 2018
Z M D W D V Z
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2